Anna-Maija Laajalahti

maijalaajalahti2020_ponotys

Anna-Maija Laajalahti, 1990

 

Kotisivut
maija.laajalahti@gmail.com
IG@widebay_art
FB widebayfin

Ihanaa roskaa - kokoelma, 2020
Akryyli, kollaasi MDF-levylle

 

Olen utelias näkemään mitä tapahtuu, kun kokeilen uutta. Näin pöydällä olevassani maalisroskassa viime vuonna linnun kasvot. En silloin arvannut, että vuotta myöhemmin teen kokonaisen sarjan samankaltaisia töitä lopputyön merkeissä. Eläinten ilmeissä ja muodoissa on jotain kiehtovaa ja vangitsevaa. En saa niistä tarpeekseni.

Kuljin kierrätys- ja kollaasitekniikkaa käyttäessäni täyden ympyrän. Aloitin roskalla, päädyin tekemään vahingossa lisää roskaa ja lopulta löysin itseni kierrättämästä arkijätettä töihin. Nopeatempoisessa ja kuluttavassa maailmassa kierrätystaide tuntuu tärkeämmältä kuin ikinä.

Materiaaleina suosin MDF-levyä ja pohjalle seinämaalia tai akryylia. Kiinnitän kollaasityön palaset remonttiliimalla, sillä inhoan odottamista ja haluan niiden pysyvän paikoillaan heti. Kollaasitöiden tekeminen on kuin tekisi palapeliä ilman kansikuvaa. Se on kokeilua, haparointia ja intuitiota.

Suosin töissä kirkkaita värejä, koska ne piristävät minua itseäni. Kun joku ilahtuu työni äärellä, tunnen onnistuneeni.

Tulevaisuudessa haluan siivota meren rantaa ja hyödyntää sieltä kerättyjä muoveja töissäni. Paikkasidonnaisuus kierrätystöissä on kiehtova ajatus. Tehdä töitä ”paikallisilla materiaaleilla.”

Ainakaan minulta ei ole vähään aikaan materiaali loppumassa, valitettavasti. Ehkä joskus on toisin ja totean, etten vaan löydä materiaalia rannalta töihin. Se olisi ihana hetki.

28.4.2020

 

Tuuli Penttinen-Lampisuon arvio

Scroll to Top