heikki_korkala_taulu1

Heikki Korkala

Heikki Korkala, s. 1995

Olen suunnattoman kiinnostunut luomisesta, luovasta hetkestä - siitä miten se syntyy ja mitä se jättää jälkeensä. En tahdo kuitenkaan turmella tuota herkkyyttä määritelmin, vaan annan sille mahdollisuuden toteutua kauttani taiteen keinoin. Annan tekevät käteni sisäisen lapseni käyttöön.

Monipuolinen ilmaisu on luontaista, ja eri tekniikoilla saadut lopputulokset antavat kukin oman ilmeensä suuremmalle kokonaisuudelle. Haastan materiaaleja, niiden syvemmän luonteen, ja työskentelen niitä kunnioittaen. Jättäen "              " tilaa. Etsin jännitteitä, virtauksia ja äärimmäisiä rajapisteittä.

Viime aikainen työskentelyni on suunnannut huomionsa lisääntyneisiin todellisuuksiin ja niiden potentiaaliin. Lisätty - ja virtuaalitodellisuus mahdollistavat uusia uskomattomia kokemusmuotoja.

Kaikessa ilmaisussani pyrin löytämään luontaisen ilmaisun; tasapainon oman luontoni, itseni ja materiaalin luonnon välille.

Overwhelmingly amplified, 2020

Lisättyä todellisuutta hyödyntävä sekä sitä tutkiva, monimediallisena hahmottuva kokonaisuus. Osat:

Index
akryyli, spray muste kankaalle 120 x 120 cm, lisätty todellisuus Artivive
Background garden
kollaasi, akryyli, spray muste kankaalle 120 x 120 cm, lisätty todellisuus Artivive
Frame A & C
kollaasi, akryyli, spray muste kankaalle 120 x 120 cm, lisätty todellisuus Artivive
Overwhelmingly amplified gallery
3D-mallinnettu virtuaali galleria
Alive
1080p video
Capturing AR | Documenting the work
1080p video

Teos ja lisätyn todellisuuden eleet kuvaavat tietoista suhdetta toisaalta taiteeseen, mutta myös teknologiaan ihmisen välineenä. Lisätty todellisuus tuokin kiinnostavia lisätasoja maalauksiin, jotka ovat vahvoja ja itsenäisiä myös ilman digitaalista elementtiä.

 

Vahvaan maalaamiseen ja kiinnostavaan aihekokonaisuuteen tuodaan uutta sisältöä erittäin pätevällä lisätyn todellisuuden toteutuksella.

 

Tuuli Penttinen-Lampisuo

Tuuli Penttinen-Lampisuon arvio

Scroll to Top